Travertín, dlažba okolo bazéna

Tu sú dôvody, prečo použiť travertín okolo bazéna a na terasu 

  • Ekologický a prírodný povrch za primeranú cenu 
  • Všestranný 
  • Protišmykový
  • Odoláva teplu 
  • Odolné a dlhotrvajúce 
  • Chladný na dotyk 

Je travertín šmykľavý, keď je vlhký?

Neleštený travertín je perfektným riešením pre použitie v kúpeľniach, sprchách a pri bazénoch. Je to preto, že ako prírodný kameň má prirodzene robustnú a protišmykovú úpravu.

Keďže travertín sa prirodzene ťaží a je porézny, môže pomôcť zabrániť tomu, aby sa okolo vášho bazéna tvorili kaluže vody. Zastaví aj nebezpečné záplavy. 

"Neleštený travertín je perfektným riešením na použitie v kúpeľniach, podlahách, sprchách a pri bazéne."

 

Je travertín drahý?

Ako každý iný druh prírodného kameňa, aj travertín sa bude líšiť v cene v závislosti od povrchovej úpravy a celkovej kvality kameňa. 

 Travertínová dlažba Gold

Je travertín vhodný na vonkajšie použitie?

Použitie travertínu s jeho prirodzeným vzhľadom a kvalitným povrchom znamená, že je ideálny na použitie vonku, odporúčame travertín hrúbky 3cm. 

Travertín počas zimy a skorej jari nezamrzne a neroztopí sa, vďaka čomu bude váš bazén dlhšie vyzerať lepšie a tiež nespôsobí nevzhľadné a nebezpečné kaluže vody.

20092022092648_808334276

Zohrieva sa travertín na slnku?

Travertín je mimoriadne dobrý izolant. Na rozdiel od niektorých iných materiálov, ktoré dokážu udržať teplo a je takmer neznesiteľné po nich chodiť počas horúceho slnka, travertín absorbuje chlad zeme zospodu.

Takže aj v tých najteplejších dňoch bude používanie travertínu odrážať slnečné teplo a zostane pod nohami chladný. 

Travertín odráža teplo zo slnečných lúčov a zároveň absorbuje chlad zeme pod ním.

"Dokonca aj v tých najhorúcejších dňoch bude používanie travertínu odrážať slnečné teplo a zostane pod nohami chladný."

Vybledne travertín na slnku?

Keď sa pozrieme na niektoré z rímskych stavieb, ktoré používali travertín, jasne vidíme, že si svoj vzhľad zachováva roky a dokonca desaťročia!

Travertín si zachová svoju krásu aj po vystavení všetkým druhom poveternostných podmienok a dokáže tolerovať všetky druhy poveternostných podmienok vrátane slnečného žiarenia a erózie.

Bazénové lemy okolo vášho bazéna. 

V našej ponuke nájdete aj lemy okolo bazéna.  

 

Čo je lepšie, betónová dlažba alebo travertín?

Hlavný rozdiel medzi betónovou dlažbou a travertínom je v tom, že travertín je prírodný kameň, zatiaľ čo dlažba sa vyrába z betónu. 

Dlažby sú vyrobené zo širokej škály materiálov, ktoré môžu zahŕňať aj travertín. Ďalšími materiálmi môžu byť betón, hlina, tehla, mramor a dlažba. 

Dlaždice nevydržia tak dlho ako travertín a majú tendenciu sa ľahko potopiť. Majitelia domov, ktorí hľadajú vzhľad, ktorý vydrží desaťročia, je travertín tou najlepšou a najdostupnejšou voľbou! 

Hoci sú dlažby navrhnuté tak, aby sa pokúsili kopírovať prirodzený vzhľad, ktorý získate s travertínom, umelý povrch nie je rovnaký.

Oba materiály   sú veľmi trvácne a protišmykové, no ten luxus, prírodný, vám dopraje jedine travertín „živý“ vzhľad.

Potrebujete ďalšiu pomoc? Kontaktujte nás!