Oživte svoju záhradu kameňmi

Jar je konečne tu a teraz je ten správny čas začať plánovať záhradné návrhy alebo údržbu záhrady, aby ste boli pripravení na leto. Jedným z najlepších spôsobov, ako oživiť vašu záhradu a podporiť nový rast rastlín vo vašej záhrade, je zavedenie záhradných kameňov. Ponúkajú všestrannosť, praktickosť a prirodzenú ochranu každej záhrady, veľkej či malej.

Záhradné kamene sa dodávajú v rôznych variantoch od kamenných múrov cez kamienky až po dlažobné kocky alebo bridlicovú drvinu, ktoré dodajú vášmu záhradnému projektu textúru, dizajn a funkčnosť. Máme na výber širokú škálu kameňov, od najmenších agregátov až po veľké dlažobné dosky, ktoré ponúkajú farby, vzory a krásu až po dizajn záhrady.

S toľkými dostupnými možnosťami záhradných kameňov bude vašou najväčšou výzvou rozhodnúť sa, ktoré kamene sú pre vašu záhradu najvhodnejšie. Takže máme rýchly prehľad záhradného kameňa s mnohými výhodami zahrnutia rôznych kameňov do vašich záhradných návrhov.

297167327_727958288294897_6642517744366861473_n

Niekoľko výhod, ktoré záhradné kamene ponúkajú

Existuje niekoľko výhod, ktoré možno dosiahnuť použitím prírodných záhradných kameňov vo vašej záhrade. Nižšie nájdete len niekoľko dôvodov, prečo sú všestranné, ochranné a veľmi praktické vo všetkých záhradných dizajnoch. 

Dekorácia a štýl: Možnosti pre váš ďalší dizajn záhrady sú nekonečné. Môžete začleniť nový dláždený chodník, murovanú rímsu alebo kvetinový záhon, farebnú drvinu , kamienky alebo bridlicové materiály, aby ste do svojej záhrady pridali malú dekoráciu. Jednoducho povedané, záhradné kamene sú nevyhnutnou súčasťou každého záhradného projektu.

Kontrola buriny : Záhradné kamene pôsobia ako prirodzený odstrašujúci prostriedok proti burine a rastu buriny. Môžu sa použiť namiesto alebo v spojení s prípravkom na ničenie buriny, aby sa zabránilo výskytu buriny vo vašej záhrade. Najlepšie záhradné kamene na použitie by boli bridlicové štiepky, pretože pomáhajú udržiavať nežiaduce buriny pod pôdou a pomáhajú zadržiavať vlhkosť v zemi.

Zlepšenie záhradnej pôdy: Záhradné kamene a dobré zdravie pôdy idú ruka v ruke. Pôda pod veľkými kameňmi je zvyčajne plná života a rastu. Ako už bolo spomenuté vyššie, pod skalami sa ukladá veľa vlhkosti, ktorá podporuje rast pôdy a zastavuje rast buriny. Pridanie nejakého kameňa by výrazne zlepšilo zdravie pôdy v záhrade. 

Drenáž: Záhradné kamene môžu okrem poskytovania vlhkosti slúžiť aj na odvádzanie prebytočnej vody z vašej záhrady. Najmä dekoračné záhradné kamene sú skvelým riešením na odvodnenie, pretože pomáhajú znižovať riziko poškodenia základov alebo zvyšku záhrady prebytočnou vodou. Drť, štrk a kamenivo sú skvelými riešeniami pre drenáž, ktoré môžu minimalizovať riziko poškodenia základov a záhradného dizajnu. 

 Praktickosť: Mať kameň vo vašej záhrade môže byť tiež praktickou metódou na udržiavanie čistej záhrady, ako aj čistého domu. Záhradné kamene môžu byť umiestnené v pôde, aby poskytli chodník cez záhradu. Počas daždivého počasia môže tiež pomôcť uistiť sa, že do vášho domu nestopujete mokré blato alebo špinu. 

 Starostlivosť a ochrana rastlín : Zaistenie, aby bola vaša záhrada dobre chránená, je niečo, na čo vždy myslia nadšenci záhrad, ako aj záhradní dizajnéri a krajinári. Najlepším spôsobom, ako to dosiahnuť, by bola starostlivá a precízna každodenná starostlivosť o vašu záhradu. Zavedenie záhradných kameňov však môže pomôcť aj pri starostlivosti a ochrane rastlín. Umiestnenie veľkých skál alebo balvanov vo vašej záhrade umožňuje rastlinám prirodzene rásť po stranách, aby sa chránili pred živlami, ako aj získavajú vlhkosť, ktorá sa oddeľuje pod kameňom počas suchého počasia. Veľké skaly a balvany tiež dodávajú celej vašej záhrade vlhkosť prirodzene bez toho, aby narobili neporiadok.

 

kamen

 

Druhy záhradného kameňa

S mnohými dostupnými druhmi prírodného kameňa, tu sú niektoré z našich najlepších tipov, pokiaľ ide o údržbu a vytvorenie vašej dokonalej záhrady na leto.

Pieskovec : Pieskovcová dlažba je odolná a ľahko sa inštaluje. Pieskovec tiež zaručene vydrží celý život. Ponúkame rad pieskovcových dlažobných dosiek, ako je Indian Summer , ktorá prináša prírodné odtiene so zmesou krémovej a žltej, Sahara Gold má krásne hnedé kombinácie a úžasná Tiffany, ktoré ponúkajú kombináciu hnedej a svetlé krémové odtiene na dlažbu. Pieskovec je tiež veľmi cenovo výhodná dlažba, ktorá môže vašej záhrade skutočne dodať farbu

Vápenec : Vápenec má v záhradách mnoho rôznych funkcií. Môže byť použitý na suché ryhovanie alebo ako ozdoba do vašej záhrady. Od nášho vápenca ZB až po naše dlažby ANTIK , odolný záhradný kameň voči poveternostným vplyvom.

Žula : Žula , ktorá sa často považuje za prirodzenú voľbu pre kusové kamene, je vynikajúcou voľbou pre záhradný dizajn vďaka svojej odolnosti a vhodnosti do oblastí s vysokou premávkou. Máme odolné svetlosivé žulové  dlažobné kocky , ktoré sú zakončené tepaným povrchom, aby boli ideálne na chôdzu. Tento neuveriteľne tvrdý povrch odolá odštiepeniu a poškriabaniu a vo vašej záhrade vydrží celý život. Žula tiež vyžaduje malú údržbu, takže je ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú dlažobný kameň alebo záhradný kameň, ktorý nevyžaduje žiadnu prácu.

Ak sa toto leto chystáte na niečo iné, pouvažujte nad farebne rozmanitou dlažbou na terase .

20092022092648_808334276

Produkty záhradného kameňa, ktoré by ste mali zvážiť

Kamenná drť : Drť má v záhrade alebo na príjazdovej ceste množstvo účelov. Možno ich použiť na dekoráciu alebo na ochranu pôdy pred burinou a inými škodcami.

Okrúhliaky : Všestranná, flexibilná voľba, ktorá sa dodáva v rade farieb, ktoré dokážu naplniť akýkoľvek záhradný dizajn a ponúkajú kontrast v záhrade, keď sa používajú vedľa trávy.

Schody : Okrem toho, že pôsobí ako odstrašujúci prostriedok proti burine, schody Vám poskytnú tiež poskytuje dobrú oporu. S množstvom rôznych tvarov a veľkostí, ktoré môžu poskytnúť ochranu pred burinou a vliať krásnu farbu do vašich záhradných plánov.

Kocky : Perfektný kameň pre krásnu a bezproblémovú cestu alebo terasu. Dlažobné kocky môžu byť tiež použité ako dekorácia vo vašej záhrade, a to vďaka ich krásnemu hladkému a leštenému povrchu.

 

Vyberte si z našich dekorácií z kameňa

Sochy: Kamenné sochy do záhrady a ostatné záhradné doplnky z kameňa vytvoria spolu so stromami a rastlinami ideálnu harmoniuZáhradné sochy sú vždy originálom , ktorým sa nemôže pochváliť iná záhrada.

Fontány: Záhradné fontány dodávajú záhrade, či už tradičnej, klasickej alebo modernej, zaujímavý charakter. Fontány z prírodného kameňa môžete nájsť, nielen v záhradách, ale aj na terasách či dokonca ineriéroch domov. 

Lavičky: Lavičky sa dajú vyrobiť namieru presne podľa Vašich predstáv. Pozrite si našu ponuku a vyberte si jedinečný dekoračný prvok do Vašej záhrady, ktorý spríjemní chvíle vo Vašej záhrade.

Misky: Naše dekroačné kamenné misky sú vyhotovené prevažne z indického kremičitého pieskovca, mramoru, onyxu, bridlice a kvarcitu.

Umývadlá: Naše kamenné umývadlá a umývadlá, ktoré sú šikovne vyrezávané z jednotlivých kusov kameňa, nepochybne dodajú každej kúpeľni luxusný dojem. Od mramoru po umývadlá z onyxu, bridlice či pieskovca.

Kvetináče: Záhradné kvetináče a kvetináče z prírodného kameňa sú veľmi obľúbené. Objavujú sa na záhradných trávnikoch a terasách, krásne v nich vyniknú rastliny a kvety. 

Svietniky: Ručne vyrezávané lampy z prírodného kameňa sú neoddeliteľnou súčasťou akejkoľvek záhrady. Naše kamenné svietidlá sú úplne ideálne pre osvetlenie záhrady alebo obývacej izby. Funkčné a štýlové kamenné svietniky sú ručne vyrezávané z bridlice, onyxu a pieskovca.

 13052021084123_1200981634

Máme záhradný kameň, ktorý potrebujete

Ak premýšľate o tom, ako dať svoju záhradu do formy, nehľadajte nič iné, u nás nájdete kameň výnimočnej kvality za super cenu, ktorý vydrží dlho.

Pozrite si našu kamennú predajňu , kde nájdete inšpiráciu. Prípadne nás môžete kontaktovať na našej stránke kontaktujte nás